Składniki:
- 2 szklanki bulionu
- puszka krojonych pomidorów 200g
- puszka odcedzonej ciecierzycy 200g
- marchewka pokrojona na kawałki
- łodyga selera pokrojona
- ćwiartka cebuli cukrowej
- ząbek czosnku
- szklanka młodego jarmużu
- garść świerzej bazylii
- sól, pieprz i imbir
Przygotowanie: /50minut/
- połącz składniki /prócz jarmużu i przypraw/
- zagotuj
- na minimalnym ogniu gotuj 40 minut
- dodaj jarmuż i przyprawy
- dorzuć bazylię
na porcję:
282kcal
5g tłuszczu
17g błonnika
16g białka
55g weglowodanów
5g tłuszczu
17g błonnika
16g białka
55g weglowodanów
Doskonały posiłek na zimowe dni. Solidnie rozgrzewa i dostarcza wielu składników odzywczych.
Polecam
0 komentarze :
Prześlij komentarz