Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka białek
- 1/2 szklanki serka wiejskiego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- olej w spreju
- 1 szklanka Jagód /lub innych owoców/
- 1/4 szklanki syropu klonowego
Przygotowanie: /15 minut/
- w blenderze zmiksuj owsiankę, białka i serek wiejski i dodaj proszek do pieczenia
- spryskaj patelnię olejem,
- ciasto wylej na patelnie i wciśnij w nie kilka jagód
- po około 4 minuta odwróć placuszki i dosmaż na drugiej stronie
- wyłóż na talerz polej syropem klonowym
Na porcję:
330 kcal
8g tłuszczu7g błonnika
21g białka
39g węglowodanów
0 komentarze :
Prześlij komentarz