Składniki:
- szklanka płatków owsianych
- szklanka białek jaj /około 4 sztuk/
- banan
- pół szklanki serka wiejskiego
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej w spreju
- 1/4 szklanki /30g/ posiekanych pekanów
Przygotowanie: /15 minut/
- zmiksuj płatki owsiane z białkami serkiem wiejskim i wanilją.
- Dodaj proszek do pieczenia i miksuj do pełnego wymieszania
- rozgrzej patelnię i spryskaj olejem
- wlej 1/4 masy i posyp pekanami
- po usmażeniu połuż jeden placek na drugi ułuż na wierzch pokrojone banany i posyp całość orzechami
Na porcję:
404 kcal
14g tłuszcz7g błonnika
29 białko
44g węglowodany
Danie polecane jako II śniadanie lub podwieczorek na wynos. Ponieważ łatwo je spakować do pojemnika i równie dobrze smakuje na zimno.
0 komentarze :
Prześlij komentarz