Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

PLACKI BANANOWO-PEKANOWE

Written By Unknown on czwartek, 1 stycznia 2015 | 05:27

PLACKI BANANOWO-PEKANOWE

Składniki:

  • szklanka płatków owsianych
  • szklanka białek jaj /około 4 sztuk/
  • banan
  • pół szklanki serka wiejskiego
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej w spreju
  • 1/4 szklanki /30g/ posiekanych pekanów
Przygotowanie: /15 minut/
  • zmiksuj płatki owsiane z białkami serkiem wiejskim i wanilją. 
  • Dodaj proszek do pieczenia i miksuj do pełnego wymieszania
  • rozgrzej patelnię i spryskaj olejem
  • wlej 1/4 masy i posyp pekanami
  • po usmażeniu połuż jeden placek na drugi ułuż na wierzch pokrojone banany i posyp całość orzechami
Na porcję:
404 kcal
14g tłuszcz
7g błonnika
29 białko
44g węglowodany


Danie polecane jako II śniadanie lub podwieczorek na wynos. Ponieważ łatwo je spakować do pojemnika i równie dobrze smakuje na zimno.

SHARE

About Unknown

0 komentarze :

Prześlij komentarz