Składniki:
- cebula dymka
- 3 szklanki dowolnych warzyw
- 250g kurczaka pokrojonego w kawałki
- ząbek czosnku
- łyżka posiekanych orzeszków ziemnych
SOS ARACHIDOWY
- 1/2 szklanki bulionu
- 1/6 szklanki maki arachidowej lub łyżka masła orzechowego
- 1/2 łyżki sosu sriacha
- 1/2 łyżki miodu
- 1 łyżka sosu sojowego
w celu podbicia weglowodanami ugotuj szklankę ryżu brązowego.
Przygotowanie: /20minut/
- w małym rondelku na wolnym ogniu połącz składniki sosu, wymieszaj i duś 2 minuty
- na dużą patelnię wrzuć cebulę, warzywa i 1/2 sosu arachidowego. Gotuj na średnim ogniu około 5-8 minut, połuż na talerz
- rondel postaw na ogień i wrzuć kurczaka z czosnkiem i 2 łyżki sosu arachidowego
- wyłuż kurczaka i warzywa na talerz i polej resztą sosu arachidowego
na porcję:
312kcal
5g tłuszczu
7g błonnika
45g białka
52g weglowodanów / z ryżem/
Polecam jak danie obiadowe
Dietetyk Fitness
5g tłuszczu
7g błonnika
45g białka
52g weglowodanów / z ryżem/
Polecam jak danie obiadowe
Dietetyk Fitness
0 komentarze :
Prześlij komentarz