Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » KURCZAK PO AZJATYCKU Z SOSEM ARACHIDOWYM

KURCZAK PO AZJATYCKU Z SOSEM ARACHIDOWYM

Written By Unknown on poniedziałek, 19 stycznia 2015 | 11:30

KURCZAK PO AZJATYCKU Z SOSEM ARACHIDOWYM

Składniki: 

  • cebula dymka
  • 3 szklanki dowolnych warzyw
  • 250g kurczaka pokrojonego w kawałki
  • ząbek czosnku
  • łyżka posiekanych orzeszków ziemnych

SOS ARACHIDOWY
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 1/6 szklanki maki arachidowej lub łyżka masła orzechowego
  • 1/2 łyżki sosu sriacha
  • 1/2 łyżki miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
w celu podbicia weglowodanami ugotuj szklankę ryżu brązowego.

Przygotowanie: /20minut/
  • w małym rondelku na wolnym ogniu połącz składniki sosu, wymieszaj i duś 2 minuty
  • na dużą patelnię wrzuć cebulę, warzywa i 1/2 sosu arachidowego. Gotuj na średnim ogniu około 5-8 minut, połuż na talerz 
  • rondel postaw na ogień i wrzuć kurczaka z czosnkiem i 2 łyżki sosu arachidowego
  • wyłuż kurczaka i warzywa na talerz i polej resztą sosu arachidowego

na porcję: 
312kcal
5g tłuszczu
7g błonnika
45g białka
52g weglowodanów / z ryżem/

Polecam jak danie obiadowe
Dietetyk Fitness

SHARE

About Unknown

0 komentarze :

Prześlij komentarz