Składniki:
- papryka poblano
- 1/2 woreczka ryżu parabolicznego
- puszka przecieru z fasoli 100g
- 120g mielonej wołowiny
- 1/4 szklanki salsy
- 1/3 szklanki startej mozzarelli
Przygotowanie: /54minut/
- rozgrzej piekarnik do 180 stopni
- foremkę wyłóż folią alu
- paprykę natnij wokół szypułek i oczyść z błonek i pestek
- ułuż paprykę na kształt miseczki i włóż do niej przecier z fasoli
- mięso podsmaż na patelni aż się zarumieni, dodaj salsę i wymieszaj
- włóż mięso do papryki i piecz 30 minut w piekarniku
- posyp całość serem mozzarella i wstaw na 2 minuty by się stopił
- ugotuj ryż zgodnie z opisem na opakowaniu i podaj całość posupując kolendrą
na porcję:
512kcal
14g tłuszczu
6g błonnika
44g białka
101g weglowodanów
14g tłuszczu
6g błonnika
44g białka
101g weglowodanów
Smakowite danie na obiad
Polecam
0 komentarze :
Prześlij komentarz