Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PAPRYKA FASZEROWANA WOŁOWINĄ

PAPRYKA FASZEROWANA WOŁOWINĄ

Written By Unknown on środa, 7 stycznia 2015 | 12:53

PAPRYKA FASZEROWANA WOŁOWINĄ

Składniki:

  • papryka poblano
  • 1/2 woreczka ryżu parabolicznego
  • puszka przecieru z fasoli 100g
  • 120g mielonej wołowiny
  • 1/4 szklanki salsy
  • 1/3 szklanki startej mozzarelli

Przygotowanie: /54minut/
  • rozgrzej piekarnik do 180 stopni
  • foremkę wyłóż folią alu
  • paprykę natnij wokół szypułek i oczyść z błonek i pestek
  • ułuż paprykę na kształt miseczki i włóż do niej przecier z fasoli
  • mięso podsmaż na patelni aż się zarumieni, dodaj salsę i wymieszaj
  • włóż mięso do papryki i piecz 30 minut w piekarniku
  • posyp całość serem mozzarella i wstaw na 2 minuty by się stopił
  • ugotuj ryż zgodnie z opisem na opakowaniu i podaj całość posupując kolendrą

na porcję: 
512kcal
14g tłuszczu
6g błonnika
44g białka
101g weglowodanów

Smakowite danie na obiad
Polecam
SHARE

About Unknown

0 komentarze :

Prześlij komentarz