Składniki:
- 3 szklanki wody
- 3/4 puszki dyni
- 1/2 łyżeczki soli
- 1i 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1 łyżka przyprawy piernikowej
- 2 łyżki posiekanych pekanów
- 2 łyżki syropu klonowego
Przygotowanie: /2 porcje/
Do małego garnka wlej wodę, dodaj dynie i sól. Zagotuj całość.
Wsyp przyprawę i płatki. Kiedy zacznie bulgotać, zmniejsz płomień. Gotuj mieszając ok 8 minut. Podziel owsiankę na dwie miseczki, posyp orzechami i skrop syropem klonowym.
Na porcję:
362 kcal
9g tłuszczu
11g błonnika
10g białka
63g węglowodanów
Szczególnie polecam jako śniadanie przedtreningowe!
Dietetyk Fitness i Trener Personalny
Maciej Bych
Szczególnie polecam jako śniadanie przedtreningowe!
Dietetyk Fitness i Trener Personalny
Maciej Bych
0 komentarze :
Prześlij komentarz