Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » SCHABOWY LIGHT

SCHABOWY LIGHT

Written By Falcon on niedziela, 19 maja 2013 | 12:32

SCHABOWY LIGHT


Składniki:

  • 1 kotlet schabowy
  • sól, pieprz
  • siemie lniane
  • białko z 2 jajek
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:


Rozbity kotlet schabowy przyprawić solą  i pieprzem. Obtoczyć w roztrzepanym białku a potem w nasionach lnu. Tak przygotowanego kotleta piec około 20 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w naczyniu posmarowanym olejem. Kotlet podawać z ziemniakami i surówką


Tradycyjne danie przygotowane w sposób, który obniża wartość kaloryczną o około 100kcal! Osobiście polecam ponieważ schab należy do najchudszych mięs naszej kuchni.
Maciej Bych - trener osobisty
SHARE

About Falcon

Wiem,że aby osiągnąć cel trzeba odrobinę chęci,wytrwałości,wiary w siebie,konsekwencji.To wszystko razem połączyć,wymieszać i "pić" łyżeczkę codziennie rano. A wtedy marzenia się spełniają!!

0 komentarze :

Prześlij komentarz