Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PIECZEŃ DROBIOWA

PIECZEŃ DROBIOWA

Written By Falcon on niedziela, 19 maja 2013 | 12:22

PIECZEŃ  DROBIOWA


Składniki : 


  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 2-3 wątróbki drobiowe
  • 1 papryka czerwona
  • garść świeżego szpinaku  lub mrożonego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz, sól,tymianek , majeranek
  • foremka aluminiowa typu keksówka


Sposób przygotowania :

Piersi z kurczaka zmielić, przyprawić i połączyć z drobno pokrojoną papryką i szpinakiem oraz zgniecionym
czosnkiem. Na koniec dodać wątróbkę pokrojoną w kostkę , delikatnie mieszając.
Mięso włożyć do foremki wysmarowanej olejem. Piec około 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Tak przygotowana Pieczeń jest doskonała jako dodatek do pieczywa ale też w połączeniu z ryżem
 lub kaszą i surówką jako danie na obiad.


Inny wariant : 

Przygotowując tą pieczeń możemy dodawać różne składniki  w zależności od smaku np. kukurydza , pieczarki , ogórek konserwowy, bez czosnku a nawet w ogóle bez dodatków.


SHARE

About Falcon

Wiem,że aby osiągnąć cel trzeba odrobinę chęci,wytrwałości,wiary w siebie,konsekwencji.To wszystko razem połączyć,wymieszać i "pić" łyżeczkę codziennie rano. A wtedy marzenia się spełniają!!

0 komentarze :

Prześlij komentarz