PIECZEŃ DROBIOWA
Składniki :
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 2-3 wątróbki drobiowe
- 1 papryka czerwona
- garść świeżego szpinaku lub mrożonego
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- pieprz, sól,tymianek , majeranek
- foremka aluminiowa typu keksówka
Sposób przygotowania :
Piersi z kurczaka zmielić, przyprawić i połączyć z drobno pokrojoną papryką i szpinakiem oraz zgniecionymczosnkiem. Na koniec dodać wątróbkę pokrojoną w kostkę , delikatnie mieszając.
Mięso włożyć do foremki wysmarowanej olejem. Piec około 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Tak przygotowana Pieczeń jest doskonała jako dodatek do pieczywa ale też w połączeniu z ryżem
lub kaszą i surówką jako danie na obiad.
0 komentarze :
Prześlij komentarz