Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » , » PSTRĄG PIECZONY W FOLII

PSTRĄG PIECZONY W FOLII

Written By Falcon on niedziela, 21 kwietnia 2013 | 09:45

PSTRĄG PIECZONY W FOLII


Składniki


  • Świeży pstrąg
  • łyżeczka masła
  • gałązka świeżego koperku
  • sól ,pieprz , przyprawa do ryb
  • cytryna

Sposób przygotowania

Świeżego pstrąga oczyścić z łuski, opłukać , przyprawić solą ,pieprzem lub przyprawą do ryb i zostawić na godzinę w lodówce. Do "brzuszka" ryby włożyć łyżeczkę masła i gałązkę koperku .
Rybę zawinąć w folię aluminiową, tak aby nie wyciekało masło.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 20-30 min.
Przed podaniem skropić sokiem z cytryny

Inny wariant

Tak przygotowanego pstrąga, można także upiec na grillu.

SHARE

About Falcon

Wiem,że aby osiągnąć cel trzeba odrobinę chęci,wytrwałości,wiary w siebie,konsekwencji.To wszystko razem połączyć,wymieszać i "pić" łyżeczkę codziennie rano. A wtedy marzenia się spełniają!!

0 komentarze :

Prześlij komentarz